Varaajien vaihdot

Lämminvesivaraaja tulee nykymääräysten mukaan asentaa lattiakaivolliseen tilaan. Lämminvesivaraaja on voitu kuitenkin asentaa vanhoissa kiinteistöissä esim. keittiöön, wc-tilaan tai eteiseen ilman, että varaajan välittömässä läheisyydessä on lattiakaivoa. Vedeneristys, lattian kaadot tai lattiakaivon tiiveys lattiaan on kuitenkin puutteellinen.

Tämä asennustapa tulisi korjata, koska vakuutusyhtiö voi evätä korvauksen vesivahingosta. Kaadot pitää olla kunnossa ja vesieristyksen vedenpitävä, kun on lattiakaivo tai kuivakaivo. Lämminvesivaraajan riskialttiissa asennustapauksissa on erityistä huomiota kiinnitettävä ennalta ehkäisevään lämminvesivaraajan vaihtoon, varoventtiilin toimintaan ja siihen, että onhan hukkavesiputki johdettu viemäriin.

Uutta lämminvesivaraajaa miettiessä tulisi hakea ratkaisuja, joilla voitaisiin mahdollinen vesivahinko ehkäistä, jos vuoto tulisi. Vanhoissa kiinteistöissä vanhan lämminvesivaraajan tilalle voidaan asentaa uusi, vaikka kaivoa ei olisikaan. Mikäli lämminvesivaraaja asennetaan kokonaan uuteen paikkaan, on se asennettava nykymääräysten mukaisesti lattiakaivolliseen tilaan.

Lämminvesivaraajan asennus  on ammattilaiselta siisti ja nopea toimenpide. Tyypillinen lämminvesivaraajan vaihto sujuu puolessa päivässä. Vedet pumpataan hallitusti viemäriin ja lattiat suojataan ennen asennuksen aloitusta. Ammattilaisen jäljiltä tuskin huomaa, että lämminvesivaraaja on vaihdettu. Vanha lämminvesivaraaja on viety pois ja lämmintä vettä tulee jo saman päivän aikana.

 

 
 

 

 

PUTKIMAJA Oy – Siivolantie 2, 14200 Turenki – Y-tunnus: 2344628-3

Myymälä, Kauppakeskus Tuulonen – Tuulosentie 1 LH 16 , 14810 Tuulos Avoinna ma-pe 10.00 - 17.00

 

© Putkimaja Oy